Napoli
16 september 2024 - Sorrento, Italië
Zondag 15 september.
Voor de tweede keer dit jaar zijn wij enige tijd de wijde wereld ingetrokken. Wilma’s docente Italiaans, Claudia, heeft voor de tweede keer een studiereis georganiseerd naar haar geboorteplaats Napels. Er gaan 5 leerlingen mee en er worden 3 partners gedoogd, waaronder ondergetekende, die onder strenge condities hun partners mogen vergezellen, zonder zich met de leerstof te bemoeien. Verstandig als ze zijn konden zij hiermee wel akkoord gaan. Vandaar dat wij vandaag zijn afgereisd richting Napels per trein (naar Schiphol) en vliegtuig, dat laatste omdat de treinreis naar Napels geen sinecure is. Wilma was ervaringsdeskundige vorig jaar. De trein- en vliegreis verliepen volgens plan. De Airbus A320 van Easyjet is geen wielen of deurplaten verloren. Nadat wij om 18 uur waren aangekomen op het vliegveld van Napels hebben wij na enig zoeken de huurauto gevonden bij het in een hoek van het vliegveld gelegen gebouw waar alle autoverhuurbedrijven gevestigd zijn, na eerst natuurlijk de formaliteiten te hebben ondergaan. Gelukkig hadden we bij de reservering van ons, in de buurt van Sorrento gelegen, B&B aangegeven dat wij omstreeks 20 uur zouden arriveren, want de rit hiernaar toe was een van de spannendste die wij ooit hebben meegemaakt. Files aan de andere kant van een 2 baans bergweg, luid toeterende scooters en motoren op de linker weghelft, toenemende duisternis, een autostrada waar je alleen met muntgeld kunt betalen. Gelukkig had Wilma nog een briefje van vijf euro, zodat we na enig gedoe toch door konden rijden. Omstreeks 19:55 waren we in de buurt van de B&B, we konden het niet vinden, geen huisnummers. Tenslotte heeft de eigenaresse ons telefonisch binnen gepraat. Na de koffer uitgepakt te hebben zijn we naar een onooglijk uitziende “bar” gegaan waar we een heerlijke pizza gegeten hebben. Moe doch voldaan zijn we naar het B&B terug gelopen. Licht bewolkt, 24 graden.

Ga jullie met veel plezier volgen!!!
Ik wens jullie een fijne tijd in het mooie Napels.
Gr Mariëtte
Groet van (de andere) Mariette (zonder trema)
Na zo'n akelig spannend laatste deel van de reis hopelijk een heerlijk, en voor Wilma leerzaam, verblijf in Napels.
Ik kijk al uit naar het volgende bericht. Geniet ze!
Leuk om weer zo'n interessant verhaal te lezen over jullie reisavonturen. Ga weer lekker genieten en wij genieten mee via jullie reisblog.