Zaterdag 7 juni

8 juni 2025 - Gambassi Terme, Italië

We hebben afscheid genomen van het automatische hotel in Cremona. Het uit de parkeergarage krijgen van de auto was nog een dingetje. We moesten een paar keer steken met begeleiding van buiten de auto om de garage uit te kunnen rijden. Er was een stukje ontbrekend beton van ongeveer dertig centimeter diep. Je moet daar niet tijdens het manoeuvreren met een achterwiel in geraken, want dan moet er een sleepbedrijf aan te pas komen om er weer uit te komen. Dit is Italië. Uiteindelijk om 8:53 uur weggereden. Het enige oponthoud van betekenis was bij Reggia Emilia. Daar lag een uitgebrande vrachtwagen langs de weg, hetgeen een oponthoud van 20 minuten opleverde. Verder was het natuurlijk druk in de tunnels tussen Bologna en Firenze. Naarmate we dichter in de buurt van de camping kwamen werd het stiller op tweebaans wegen die overgingen in slingerende bergweggetjes waar je echt niet harder dan 40 km. per uur kon. Tijdens de laatste stop in Arcidosso hebben we in een redelijk grote Coop etenswaren  ingeslagen, die we de eerste dagen dachten nodig te hebben. Vanwege een afsluiting in de route moesten we nog een stukje omrijden, maar om 16:02 uur kwamen we aan in Sasso Corbo, waar wij ontvangen werden met een lekker koel biertje. Het is hier zeer bergachtig; gelukkig is de toestand van mijn been zover verbeterd dat dit eigenlijk geen problemen meer oplevert. Nadat we ons geïnstalleerd hadden in een prachtige safaritent en een beetje het terrein verkend hadden konden we ons aansluiten bij de andere gasten om een heerlijke huisgemaakte pizza te eten. Wilma was zo slim geweest de camping te bellen met de vraag of er nog iets gezamenlijks was die avond en zo waren wij de laatsten die nog konden inschrijven voor de pizza-avond. Aanschuiven waar plaats vrij is betekent nieuwe contacten: zo maakten wij kennis met een stel uit Leuven, waarvan de vrouw vertelde dat zij een negotie hadden voor de verkoop van “speelgoed voor mannen”. Zij liet ons raden naar wat dat dan wel was en gaf ons de hint dat het geen erotisch speelgoed was. Op het moment dat ik dacht dat het dan hier om miniatuurtreinen zou kunnen gaan zei zij triomfantelijk dat het hierom ging. En als er mannen met vragen aan de telefoon waren dan vroegen ze altijd naar Henry, die, als het tot een bestelling leidde, hen weer terug verwees naar zijn vrouw. Vannacht uitstekend geslapen onder de klamboe die hier standaard in zit. Bij het zondagse ontbijt ontbraken alleen de croissantjes. Het is hier zeer stil, alleen een achtergrond van vogelgeluiden (o.a. een niet goed afgestelde koekoek en nachtegaal) en zo nu en dan een rond brommende hoornaar. In deze eikenbossen heb ik geen cicaden gehoord. Wifi is alleen beschikbaar bij de receptie en op mijn telefoon heb ik geen service van welke provider dan ook. Geweldig. Dus zal er voorlopig waarschijnlijk weinig te melden zijn. U hoort van ons. Zaterdag zonnig, onderweg 30 graden, hier 25.

1. Lot:
    8 juni 2025
    Prachtige plek! Geniet ervan daar! En succes met Das Bein, hopelijk ben je snel weer helemaal te been ;-)
  2. Mariëtte:
    9 juni 2025
    Wat een prachtige plek!!!!
    En jullie onderkomen ziet er geweldig uit. De “timmerman” heeft alle meubels gemaakt.
    Cees, is er vakwerk geleverd?😉
    Leuk om jullie reisverslagen foto’s te lezen / zien.
    Geniet daar van het prachtige land.
    En Wilma gaat het goed met het Italiaans spreken?
    Veel plezier!
  3. Wilma van der Ligt:
    9 juni 2025
    Dit is ook een manier van houtbewerking! 😉
    Op deze heerlijke camping, gerund door Nederlanders, hoor je eigenlijk alleen Nederlands. Af en toe Vlaams en wat Duits. Volgende camping is più Italiano