Maandag 23 september.

23 september 2024 - Napels, Italië

Het eerste wat er gedaan werd na het wakker worden was het met face-time feliciteren van onze kleinzoon Senn, die vandaag zeven jaar oud wordt. Dat was natuurlijk leuk. De cursus Italiaans was vandaag afgelopen. Een aantal mensen vertrokken vandaag en wij hebben met Andrea de dag doorgebracht. Volgens de site van het muziekinstrumentenmuseum zou het vandaag van 9:30 tot 12:30 geopend moeten zijn. Maar nee; vandaag waren er examens dus was het weer niet open. (Het museum is onderdeel van het conservatorium) In een etalage bij de ingang van het museum lag een catalogus van het museum. Dat was natuurlijk ook niet te koop. Men verwees mij naar een boekenwinkel in een aanpalende straat. We gingen bij die boekwinkel in de rij staan van studenten die zo te zien boeken kwamen ophalen. Eenmaal aan de beurt werd er gezegd dat zij dat boek niet hadden. Teleurgesteld ben ik nog even in hun etalage gaan kijken, omdat de dames ook naar boeken van de straatverkoop waren kijken; het boek van 2 cm. dik stond daar gewoon voor de belachelijk lage prijs van €20,-. Het bleek naderhand een tweedehands exemplaar te zijn met minimale beschadigingen. De rest van de dag heb ik het meegezeuld, maar dat is niet erg als je doel gedeeltelijk bereikt is en er niet meer in zit. Het volgende doel was het museum Madre, een museum voor moderne en conceptuele kunst. Het was wel aardig, vooral de massief ijzeren blokken van 2 x 1 x 1 meter met een gewicht van 7200 kilogram. Vooral het  idee is leuk. Daarna zijn we helemaal naar de Lungo Mare gelopen en onderweg kwamen we langs de haven waar twee idioot grote cruiseschepen lagen. Uiteindelijk hebben wij  een restaurant ver van het lawaai van het verkeer gevonden waar we heerlijk geluncht hebben met een glas witte wijn erbij. We hadden inmiddels zo’n 10 kilometer in de benen en het was al half drie toen we daar vandaan kwamen. We konden er weer tegen en zijn met de kabelbaan 2x naar boven gegaan, omdat we bij het eindpunt dachten dat dit nog niet eindpunt was. Vanavond nog het laatste avondmaal in Napels en morgenvroeg om 7:00 staan we klaar voor de taxi naar het vliegveld. Licht bewolkt, 25 graden.

1. Lot:
    23 september 2024
    Heel leuk dat jullie facetimeden! En fijn dat je het boek nog hebt kunnen scoren. Fijne laatste avond en goeie reis morgen! :)
  2. Franca vd Weijden:
    23 september 2024
    Wilma en Kees gefeliciteerd met de verjaardag van Senn 7 jaar wT een leeftijd alweer
    Ik von museum Madre indertijd een absolute verrassing Indertijd Belgische kunstenaars
    Ga ik weer opzoeken
    Goede terugreis
  3. José:
    24 september 2024
    Zo toch een beetje meegereisd, dankzij de prachtige verslagen. Goede reis morgen, en tot gauw! José
  4. Mariette:
    24 september 2024
    Als het volgens afspraak gaat (wat in Italië niet altijd het geval is, heb ik wel begrepen), zitten jullie nu in de taxi naar het vliegveld. Dit keer hopelijk zonder botsing, want je wilt wel het vliegtuig halen! Wat zullen jullie boordevol indrukken en ervaringen zitten, van deze heel afwisselende reis. Ik vond het weer heerlijk om met jullie mee te reizen en zo ook Napels en omgeving wat te zien en beleven. Dank voor de leuke verslagen en tot gauw in Arnhem! Mariette zonder puntjes
  5. Wim Westinga:
    24 september 2024
    Ik heb jullie belevenissen graag gevolgd. Soms zat het mee maar soms ook wel tegen. Gelukkig gaan jullie er laconiek mee om. Goede terugreis.